Engine shuts off

Are you one of those confused people who can't make up their mind?
Post Reply
mutly
Posts: 46
Joined: Wed Jul 29, 2009 6:09 am

Engine shuts off

Post by mutly » Thu Feb 13, 2020 11:14 pm

At my wits end. I have ej22 out of a 92 legacy wagon with an automatic trans. Just finished the install into my 70 standard beetle. Engine fires right up, runs for 5 to 10 seconds then shuts off. No error codes, fuel pressure is a constant 29 psi, brand new battery and alternator has been checked and charges at 14.8 volts. I’ve checked ever ground and have been over every wire on the ecu several times. Any suggestions would be welcome on how to fix this.

User avatar
dlamyle
Posts: 144
Joined: Tue Jul 09, 2013 1:27 pm

Re: Engine shuts off

Post by dlamyle » Fri Feb 14, 2020 10:08 am

If you have a wiring diagram for your ECU I'd check the wire in this thread. Seems strange two people would miss it. Have to wonder if they followed the same instructions while building their harness...symptoms vary but IAC, large vacuum leaks and MAF are popular culprits as well.
https://www.ultimatesubaru.org/forum/to ... 4-seconds/
1968 Karmann Ghia, JDM EJ205, Subarugears, OBX LSD, Blouch 16g XTR, Killer B Headers, DW 750cc, Meth Inj, Cobb AP w/Mach V 22psi Dyno tune (332whp)
Videos
Build Thread

mutly
Posts: 46
Joined: Wed Jul 29, 2009 6:09 am

Re: Engine shuts off

Post by mutly » Fri Feb 14, 2020 6:54 pm

Problem solved. Found the hose from the IAC valve to the inlet duct had a large crack in it. It was Very well hidden so I did not see it right away. Replaced the hose and now it runs fantastic. Thanks for the help.

Post Reply